fbpx

Što znači da je pivo eko?

 

PRVO EKO PIVO

Sastojci koji se koriste u proizvodnji Kampanjole, ječmeni slad i hmelj su iz eko uzgoja, imaju eko certifikat, što potvrđuje da nisu tretirani pesticidima i herbicidima, te da su proizvedeni u skladu s održivom poljoprivrednom praksom.

Žitarice su inače biljke koje se najviše tretiraju raznim pesticidima jer su sijane u gustom sklopu, a ekološki certifikat znači da se u njihovoj proizvodnji ne koriste kemijska zaštitna sredstva ni mineralna gnojiva.

Također, u proizvodnji koristimo ekološka sredstva za čišćenje, redovito obavljamo kontrole te se držimo svih naputaka kojima podliježe ekološka proizvodnja.

Inače smo eko proizvođači (povrća i mliječnih proizvoda) pa nam je bio poznat put kako proizvoditi eko proizvod, a i koja je njegova vrijednost. Dugoročni plan je da sami proizvodima sastojke od kojih se kuha Kampanjola.

Tako da, kad pijete Kampanjolu, pijete biru od juštih sastojaka, delanu po svim principima ekološke proizvodnje.


JESU LI SVE TURE KAMPANJOLE ISTE?

Nisu. Sastojci su isti, recept je isti, ali bira je živa.

Svaka godina nije ista za uzgoj slada i hmelja, u proizvodnji se ne koriste aditivi ili pojačivači okusa i bira će to pokazati.

Također, bira se ne pasterizira pa kvasac koji je u njoj ostaje živ, a temperature variraju, pogotovo u sekundarnoj fermentaciji. Puno je utjecaja u maloj proizvodnji, a naš je cilj raditi što je bolje moguće kako bi dobili ujednačen proizvod.

Oni koji često piju Kampanjolu primijetiti će da ture ponekad variraju, osjetiti će neki novi gušt, neke nove arome. To je baš tako kako treba biti. To nije industrija, to je mala proizvodnja, to je ta bira, Kampanjola

Scroll to top