fbpx
ČA ZNAČI EKO BIRA?
  • Sastojci koji se koriste u proizvodnji Kampanjole, ječmeni slad i hmelj su iz eko uzgoja, što potvrđuje da nisu tretirani pesticidima i herbicidima, te da su proizvedeni u skladu s održivom poljoprivrednom praksom.
  • Žitarice su inače biljke koje se najviše tretiraju raznim pesticidima jer su sijane u gustom sklopu. Dugoročni plan je da sami proizvodima sastojke od kojih se kuha Kampanjola.
  • Također, u proizvodnji koristimo ekološka sredstva za čišćenje, redovito obavljamo kontrole te se držimo svih naputaka kojima podlježe ekološka proizvodnja.
Jesu li sve ture Kampanjole iste
Nisu. Sastojci su isti, recept je isti, ali bira je živa.

Svaka godina nije ista za uzgoj slada i hmelja, ne koriste se aditivi ili pojačivači okusa i bira će to pokazati.

Također, bira se ne pasterizira pa kvasac koji je u njoj ostaje živ, a temperature variraju, pogotovo u sekundarnoj fermentaciji. Puno je utjecaja u maloj proizvodnji, a naš je cilj raditi što je bolje moguće kako bi dobili ujednačen proizvod.

Oni koji često piju Kampanjolu primijetiti će da ture ponekad variraju, osjetiti će neki novi gušt, neke nove arome. To je baš tako kako treba biti. To nije industrija, to je mala proizvodnja, to je ta bira, Kampanjola.

Naše bire

Črna z mora

Digla prasica nogu, aš je vidila konj da se potkiva.
Tako i mi, kako ča vinari hitaju boce vina u more, da će doj sakramensko, smo hitili črnu biru 40 metri fondo a mar.
Osam miseci je iskala gušte i sad je pronta za iskati pensire mehke i lahke.

Organic Ale / Svitla

ABV 6.2% IBU: 33

Svitla Kampanjola! Od ričeta Dine Cerana, jušto smo ovu Kampanjolu izabrali za prvu. Stili smo biru bez citrusnih nota, jednostavnu, a konkretnu, štabelu, punog okusa.

Kombinacija 3 vrste ječmenog slada i 3 hmelja

Bakreno-jantarna boja i gusta pijana. U mirisu dominiraju sladne arome s notom karamele i voćnim aromama hmelja. U okusu se osjeti lagana gorčina koja je u korelaciji s biskvitno-karamelnim svojstvima slada. Pivo je punog okusa, pitko i osvježavajuće.

Blond ale / Bionda

ABV 5.0% IBU: 28

Naša Bionda. Jena laganija Kampanjola, citrusna, pitka. Počeli smo je delati 2019. ko Kampanjolu za lito, ali ste nas vi iskali da je delamo cilo vrime, i liti i zimi.

Kombinacija 3 vrste ječmenog slada i 3 hmelja

Karakteristične zlatne boje s postojanom pjenom. U ustima se razvija blago začinjen okus agruma i voća koji nadopunjuje slatkoću slada. Svježe, pitko i uravnoteženo, ističe se po svojoj suhoći i blagoj, ugodnoj gorčini. Idealna za ispijanje tokom vrućih ljetnih dana.

Organic Porter / Škura

ABV 6.2% IBU: 25

Škura Kampanjola. Črna bira, kroz ku se čuje sav gušt prženega slada, kafela, črne čokolade i malo karamele. Jena karakterna bira – guštoža i husta, ali pitka.

Kombinacija 5 vrsta ječmenog slada i 2 hmelja

Tamnosmeđe do crne boje s gustom bijelom pijenom. Napravljeno od pet vrsta slada. Osjeti se svo bogatsvo prženog slada, nota kave, kakaa te karamele. Hmelj lagano dolazi do izražaja s aromama suhog voće. Punog okusa prigodan za sva godišnja doba. Odlično paše uz sva mesna jela, posebno uz pečenja ili gulaše.

Ceranski Ale / Crvena

ABV 5,5%-6,5 % IBU: 15-20

Ceranski po Dinu Ceranu, našem maeštru od ričeti. Bira ka odležava tri miseca i koju za svako lito načinimo jenu turu. Ceranska, jer je svoja, uvik drugačija i posebna.

Kombinacija 4 vrste ječmenog slada i 2 hmelja

Crvena bira kuhana za zimu i vrime oko Božića, a koja odležava tri miseca. Svake godine drugačija, posebna, a povezuje ju boja i puno tijelo, lagana gorčina s naglaskom na slad. Više pomno odabranih sladova daju slatkoću karamele, notu prženosti i kremasti okus u ustima. Osrednje gazirana i odlične pitkosti.

Scroll to top